Priprema:
Kore:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom, pa umešati mlevene orahe i na kraju sneg od belanaca.
3. Okrugli kalup srednje veličine dobro podmazati, uliti pripremljenu smesu, te peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
4. Gotov patišpanj ostaviti da se ohladi, skinuti kalup i poprečno ga preseći na tri dela (kore).
Fil:
1. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom, dodati žumanca i na kraju mlevene lešnike.
2. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati ga prethodnoj smesi. Dobro izmiksati.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil, kora, fil, kora, fil.
2. Šlag ulupati prema uputstvu sa kesice, pa ga premazati preko cele torte.