Sastojci:
150 g šećera
80 ml meda
1 kašika vode
100 g susama
50 g kikirikija
1 vanil-šećer
20 g putera
prstohvat soli
¼ kašičice sode bikarbone
muskatni oraščić po ukusu
ulje (za podmazivanje)
ISPROBAJTE I… Kuglice sa susamom i kikirikijem
Priprema:
1. U šerpicu sipati šećer i med. Dodati prstohvat soli, muskatnog oraščića po ukusu i vodu.
2. Zagrevati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se šećer ne otopi, a nakon toga još dva-tri minuta.
3. Potom dodati susam i sitno iseckan kikiriki, te kuvati uz neprekidno mešanje pet minuta ili dok ne dobije lepu karamel boju.
4. Skloniti s ringle, pa dodati puter, vanil-šećer i sodu bikarbonu.
5. Dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili, a zatim izliti u pleh ili na tacnu obloženu papirom za pečenje i premazanu uljem.
6. Dok je još toplo, iseći nožem na štanglice, te ostaviti da se ohlade.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net