Sastojci:
Testo
2 jajeta
150 g šećera
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil
1 l mleka
šolja (2 dl) šećera
7 kašika griza
1 vanil-šećer
200 g kokosa
Priprema:
Fil
1. Griz pomešati sa šećerom. Mleko zakuvati sa vanil-šećerom, pa kada provri dodati pripremlje griz sa šećerom i kratko prokuvati.
2. Dodati kokos i sve sjediniti, pa ostaviti da se ohladi.
Testo
1. Jaja umutiti sa 150 g šećera, a potom dodati mleko i ulje i sjediniti sastojke.
2. U pripremljenu smesu dodati brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom.
3. Polovinu smese za testo uliti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko deset mintua.
5. zatim, izvaditi iz rerne pa premazati filom i preliti preostalom polovinom testa. Peći još 20 minuta i izvaditi kolač iz pećnice, pa ostaviti da se ohladi.