Start Deserti Brzo i lako: Francuski Tart Tatin

Brzo i lako: Francuski Tart Tatin

Foto: Thinkstock

Sastojci:

50 g putera
300 g žutog šećera
1 smrznuto lisnato testo
1 kg jabuka

Priprema:

1. Puterom premazati manju tepsiju ili vatrostalnu posudu.
2. Posuti brašno u tankom sloju na radnu površinu pa razviti oklagijom lisnato testo na veličinu tepsije.
3. Jabuke oljuštiti, očistiti od koštica i iseći na kriške.
4. Šećer ravnomerno rasporediti po dnu tepsije, a zatim poređati isečene jabuke.
5. Prekriti lisnatim testom pa peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta.
6. Kada se ispeče okrenuti naopako na veći tanjir i ukrasiti šlagom ili cimetom.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net