Sastojci:
– 2 francuska hleba
– 12 listova ćureće šunke
– 12 listova zelene salate
– 200 g ementalera
– 500 g paradajza
Za dresing:
– 100 g majoneza
– kašika vinskog sirćeta
– 1 kašika kečapa
– 1 kašika senfa
– 1 kašika vode
-so
Priprema:
1. Povrće oprati.
2. Vekne francuskog hleba preseći uzdužno a onda na donji deo naneti mešavinu majoneza, kečapa, sirćeta, senfa i vode.
3. Paradajz iseckati na kockice i posoliti ga.
4. Salatu iseći na rezance i rasporediti preko dresinga na hlebu
5. Odozgo staviti listove šunke, narendan sir ementaler i iseckan paradajz.
6. Preklopiti vekne, preseći na željenu veličinu i umotati u foliju do odlaska na piknik.
Izvor:Zalogaj
Foto: Thinkstock