Ovo veoma sočno i ukusno jelo može biti glavno jelo uz vruću, domaću lepinju, a može biti i prilog uz pečeno meso po želji.
Sastojci:
500 g manjih šampinjona
50 g putera
2 šnite šunke
3 čena belog luka
manja vezica peršunovog lista
1 kašika limunovog soka
1 kašika prezli
so, biber
Priprema:
1. Pečurke očistiti suvom krpom, manje ostaviti cele, a veće preseći napola.
2. U tiganju zagrejati puter, dodati šampinjone, posoliti i pržiti uz povremeno mešanje.
3. Šunku iseći na deblje tračice, a beli luk na sitno, pa kada višak tečnosti ispari, dodati u tiganj i nastaviti sa prženjem.
4. Nakon toga dodati prezle i limunov sok, promešati i ostaviti da se krčka par minuta.
5. Na kraju umešati sitno iseckan peršunov list i servirati toplo.