Sastojci:
500 g mekog brašna
250 g putera
5 jaja
25 g svežeg kvasca
200 ml mlakog mleka
1 kašičica šećera
rendana kora od jednog limuna
250 g džema od šljiva
100 g šećera u prahu
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer i kašičicu brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno umutiti 2 belanceta u čvrst sneg, preostala belanca se neće iskoristiti u receptu pa od njih možete umutiti vanilice.
3. U vanglici za mešanje umutiti 5 žumanaca i 200 g omekšalog putera pa dodati polovinu brašna, nadošao kvasac, rendanu koru limuna i sneg od belanaca. Polako promešati te postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Potom testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Okruglim, zupčastim nožem iseći manje kvadrate. Na svaki staviti kašičicu džema od šljiva te krajeve testa slepiti.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa poslagati u nju buhtle jednu do druge sa završecima okrenutim nadole. Ostaviti ih još malo da narastu, pa premazati preostalim otopljenim puterom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. Kada se ohlade posuti ih šećerom u prahu.