Start Glavna jela Meso Burito

Burito

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
300 gr svinjskog mlevenog mesa
-4 kom velikih tortilja
– 1 kom crnog luka
-1 kom ljubićastog luka
-1 narandžasta babura
-1 zelena babura
– 1 svež krastavac
– 3 čena belog luka
-1/2kafene kašikice crvene slatke mlevene paprike
-1/2dcl soka od paradajza
– so po ukusu
– biber po ukusu
– kari po ukusu
– 250 gr konzerviranog crvenog pasulja

Priprema:
Crni luk sitno isečen pržimo na malo ulja, kada luk dobije zlatnu boju dodamo sitno seckan beli luk podlijemo sa oko pola dcl vode i krčkamo oko 10 min da luk omekne.Sud uklonimo sa vatre dodamo sok od paradajza, papriku,biber,so,kari i mleveno meso i pomešamo sve da se meso lepo umuti sa softom,Vratimo na vatru i krčkamo oko 5 min i dodajemo pasulj oceđen od tečnosti sve zajedno krčkamo još 5 min uz mešanje.

Gotove tortilje ispečemo i ostavimo poklopljene da se upare.U slučaju da nemate kupobne umesite kiselo testo, razvucite jako tanko na pobrašnjenoj podlozi, nemojte ostaviti da naraste i pecite kratko na jakoj vatri sa obe strane.

Povrće za salatu nasečemo na trakice i začinimo sirćeom od divlje jabuke.

Tortilje napunimo nadevom od mesa preko kojeg poređamo salatu.Donju stranu tortilje preklopimo preko dela nadeva a samu tortičlju urolamo kao palačinku.