Domaće vanil-kiflice
Sastojci:
– 250 g brašna
– 175 g margarina
– 75 g šećera
– 50 g vanilin šećera
– 100 g mlevenih badema
– prstohvat soli
– šećer u prahu
Priprema
1. U odgovarajuću posudu sipati prosejano brašno, so, šećer, vanil-šećer i promešati.
2. Utrljati margarin da se naprave mrvice pa dodati mlevene bademe i umesiti testo.
3. Izručiti ga na brašnom posutu radnu površinu i rukama urolati u oblik valjka.
4. Seći poprečno na debljinu od 0,5 cm, pa od svakog tako dobijenog kruga formirati valjčić i saviti mu krajeve nadole.
5. Kiflice ređati u pek-papirom postavljen pleh i peći na 180°S dok ne porumene.
6. Odmah ih vruće uvaljati u šećer u prahu i ostaviti da se ohlade.