Start Zanimljivosti Čaša vina uz večeru

Čaša vina uz večeru

vino-grozdje

Vino je dobro piti za vreme jela, jer doprinosi boljem varenju. Crveno je bogatije hranljivim sastojcima, a belo sadrži više B2 vitamina

Vino je dobro piti za vreme jela, jer kiselinom dostiže nivo kiseline želudačnog soka i tako doprinosi boljem varenju. Takođe, alkohol u umerenim količinama stimuliše rad srca i cirkulaciju, pa ga zato većina nutricionista preporučuje kao važan sastojak ishrane, a nije ni čudo što ga nutricionisti koriste i kao ispomoć dijetama.

Vino sadrži vitamine A, B i C, kao i 13 minerala. Crveno je bogatije hranljivim sastojcima nego belo, ali belo sadrži više riboflavina (B2 vitamina). Uz vitamine i minerale koji pomažu boljem funkcionisanju organizma, vino ima i hranljive sastojke, šećer (posebno dekstrozu), glicerol, proteine i alkohol.

Izvor: novosti.rs