Posna salata
Sastojci:
– 150 g mariniranih šampinjona
– 2 šargarepe
– 200 g kiselih krastavaca
– 200 g fileta pečene paprike
– 200 g posnog majoneza
– 1 pakovanje gotovih korpica
– 1/2 veze peršuna
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Marinirane šampinjone i pečenu papriku dobro ocediti i iseći na kockice. Kisele krastavce takoðe iseći na kockice.
2. Šargarepu obariti u slanoj vodi, procediti i iseći na kockice.
3. U većoj posudi sjediniti marinirane šampinjone, šargarepu, pečenu papriku i kisele krastavce. Dodati posni majonez, začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se stegne, a zatim je neposredno pred služenje rasporediti u korpice i posuti sitno seckanim peršunom.
Recept kako da napravite majonez bez jaja možete pronaći OVDE