Priprema:
Kore:
1. Odvojiti belanca od žumanaca.
2. Dobro umutiti 5 belanaca, pa postepeno dodavat 5 kašika šećera, 5 žumanaca, 3 kašike mlake vode i 5 kašika brašna pomešanog sa 1 praškom za pecivo i 3 kašike čokolade u prahu
3. Sve lagano promešati varjačom i sipati u pleh obložen hartijom za pečenje.
4. Ispeći koru u velikom plehu od rerne i preseći je napola.
5. Na isti način ispeći još jednu koru.
Fil:
1. Očišćene višnje pomešati sa 4 dl soka od višanja i 18 kašika šećera, te staviti na ringlu da prokuvaju.
2. Zatim dodati 120 g gustina rastvorenog u 2 dl soka od višanja i sve skuvati kao puding.
3. Kad se fil ohladi, dodati 5 kašika šerija i promešati.
4. Umutiti slatku pavlaku sa 100 g šećera u prahu.
5. Na tacnu staviti koru, premazati je šerijem, naneti fil od višanja, pa slatku pavlaku. Postupak ponavljati dok ima materijala, vodeći računa o tome da ostane dovoljno slatke pavlake za ukrašavanje torte.
6. Tortu premazanu slatkom pavlakom ukrasiti čokoladom u prahu, rendanom čokoladom ili po želji.