Sastojci:
– 800 g ćevapa (14 komada)
– ulje (za prženje)
Za testo:
– 500 g brašna
– pola kašičice šećera
– 0,5 dl ulja
– 1 dl mlake vode
– 30 g kvasca
– 1 čaša kiselog mleka (2 dl)
– 1 žumance
– 1 jaje (za premazivanje)
– susam (za posipanje)
Priprema:
1. U mlakoj vodi izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. U dublju posudu sipati kiselo mleko, dodati ulje, žumance i nadošli kvasac pa sve umutiti.
3. Postepeno dodavati brašno sve dok se ne umesi glatko testo. Ostaviti ga da naraste.
4. U međuvremenu u tiganju zagrejati ulje, pa na umerenoj temperaturi ispeći ćevape. Ćevape odložiti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
5. Za to vreme razviti testo oklagijom i iseći ga na 14 trouglova.
6. Svaki ćevap urolati u jedan trougao i formirati kiflicu.
Finalni postupak:
1. Kifle poređati u tepsiju obloženu pek-papirom, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
2. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta ili dok kifle ne porumene.
Recept Eržebet Tot iz Temerina.
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net