Sastojci:
12 ćevapa
4 paradajza
2 ljute suve papričice
2-3 čena belog luka
5 dl kiselog mleka
1 veza peršunovog lišća
25 g putera
so, biber
Priprema:
1. U dublji tiganj staviti puter, pa ga dobro zagrejati na umerenoj temperaturi.
2. Dodati ćevape i pržiti ih sa svih strana dok ne porumene.
3. Paradajz oprati i nakratko potopiti u vrelu vodu. Nakon toga ga oljuštiti, iseći na kriške i dodati ćevapima.
4. Sitno iseckati beli luk i ljute papričice, pa ih takođe dodati u tiganj. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
5. Kuvati nekoliko minuta, dok paradajz ne počne da pušta vodu i dok jelo ne postane sočno.
6. Na plitki tanjir servirati kiselo mleko a odozgo poređati ćevape.
7. Na njih sipati paradajz i preliti ih paradajz sokom iz tiganja.
8. Sitno iseckati peršun i dekorisati jelo.