Start Deserti Čili-menta torta

Čili-menta torta

Clipboard20

Priprema:
Kora:
1. Čokoladu otopiti na pari i ostaviti je da se malo prohladi.
2. Margarin penasto ulupati sa šećerom, pa postepeno dodavati jaja, jedno po jedno, neprekidno muteći.
3. Potom u smesu umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati drvenom varjačom.
4. Na kraju dodati prohlađenu čokoladu i malo čilija (po ukusu).
5. Sve lepo sjediniti i podeliti na dva dela i ispeći dve kore u zagrejanoj rerni na 170°C oko 60 minuta.
Krem:
1. U šerpicu sipati mleko, staviti kesice čaja i zagrevati do ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. Izvaditi kesice čaja.
2. Sa dobro ohlađenim mlekom umutiti čvrst šlag (ako vam ponestane ovog mleka dodajte obično mleko).
3. Umutiti šlag sa dobro ohlađenim mlekom.
4. Filovati na uobičajen način: kora, fil, kora. Celu tortu premazati filom i posuti rendanom čokoladom.

Recept Anice Miletić iz Kosovske Mitrovice
Recept Anice
Miletić iz
Kosovske
Mitrovice