Sastojci:
500 g belog mesa
1 kašika karija
3 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kiselo mleko u čaši
2 kašike soja sosa
pola limuna
pola kašičice šećera
malo ljute crvene mlevene paprike
150 g pečenog neslanog kikirikija
8 kašika ulja od kikirikija
Priprema:
1. U činiju sitno iseckati beli luk. Narendati koru limuna, dodati kari, so i kiselo mleko pa sve dobro promešati.
2. Meso iseći na kocke veličine 2 cm, ubaciti ga u marinadu i ostaviti da odstoji najmanje sat vremena.
3. Kikiriki samleti u seckalici i pomešati ga s uljem od kikirikija. Dodati šećer, sok od limuna, soja sos i malo ljute crvene mlevene paprike. Sve dobro sjediniti, pa ako je gusto, dodati malo vode.
4. Meso izvaditi iz marinade i pržiti ga u tiganju na malo ulja.
5. Servirati meso na tanjir, preliti ga pripremljenim sosom i poslužiti uz prilog po želji.