Start Odabrani recepti Čizburger

Čizburger

cizburger
Priprema:
1. Sir iseći na 8 debljih parčadi. Potom parčad uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle. Panirani sir pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumeni.
2. Šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, a papriku iseći na štapiće.
3. Šampinjone iseći na deblje listove, začiniti i propržiti na vrelom ulju da omekšaju.
4. Posebno pripremiti namaz. Svež krastavac oguliti i izdubiti mu seme a zatim ga izrendati na krupno rende. Umutiti pavlaku i majonez te dodati rendani krastavac, mirođiju, beli luk i začine po ukusu i promešati.
5. Hamburger pecivo preseći napola pa obe polovine premazati pripremljenim namazom. Zatim naneti malo rendane šargarepe i seckane paprike te preklopiti pohovanim sirom. Potom premazati kašičicom namaza i rasporediti malo prženih pečuraka i preklopiti gornjim delom peciva.