Sastojci:
Za kore:
3 čaše brašna
2 čaše šećera
2 čaše kisele vode
2 vanil-šećera
1 soda bikarbona
1 kašika kakaoa
Za fil I:
6 kašika džema od šljiva
50 g posne crne čokolade
Za fil II:
500 ml soka od ananasa
1 puding od vanile
4 kašike gustina
150 g posnog margarina
4 kašike šećera
ISPROBAJTE I… Rolat s ananasom
Priprema:
Kore:
1. U posudu za mućenje staviti brašno, šećer, kiselu vodu, vanil-šećer, sodu bikarbonu i kakao. Sve sastojke lagano povezati varjačom da se dobije kompaktna smesa.
2. U pleh dimenzija 36×36 cm postavljen pek-papirom uliti polovinu smese i peći u rerni na 180°C oko 15 minuta. Na isti način ispeći još jednu koru. Pečene kore preseć napola da se dobiju četiri.
Fil II:
1. Odmeriti 400 ml soka od ananasa, staviti na ringlu da provri, a u ostatak razmutiti puding od vanile i gustin, pa zakuvati u ključali sok. Mešati dok se ne zgusne.
2. Umutiti penasto margarin sa šećerom, pa ga sjedniti s ohlađenim filom.
Finalni postupak:
1. Rastopiti čokoladu na pari i sjedniti s pekmezom od šljiva.
2. Svaku koru premazati filom I, a zatim i filom II. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
3. Gotov kolač po želji dekorisati čokoladnom glazurom ili posnim šlagom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net