Sastojci:
Biskvit
4 belanceta
4 kašike šećera
5 kašika rogača
1 prašak za pecivo
1 kašika brašna
2 kašike ulja
200 ml mleka
Fil
4 žumanceta
2 pudinga od vanile
6 kašika šećera
700 ml mleka
2 vanil-šećera
1 kašika kakaoa
125 g putera
Glazura
150 g čokolade
1 kašika putera
Ostalo
150 g kakao keksa
mleka po potrebi
Priprema:
Kora
1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati ulje, a potom varjačom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i rogačem.
2. Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
3. Gotovu koru prohladiti, pa je pre filovanja natopiti sa 200 ml mleka.
Fil
1. Puding razmutiti u 100 ml mleka, a preostalo mleko staviti da provri.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom te dodati razmućen puding i ukuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno penasto umutiti puter, te ga sastaviti sa ohlađenim kremom. Fil podeliti na dva dela, pa u jedan dodati kakao.
Finalni postupak
1. Kolač filovati na sledeći način: kora, žuti fil, kakao keks potopljen u mleko, braon fil.
2. Čokoladu otopiti sa kašikom putera, te preliti kolač.