Sastojci:
– 175g maslaca
– 225g čokolade za kuvanje
– 200g šećera
– 3 jajeta
– 65g brašna
– 50g orasa
ISPROBAJTE I…
Kolač od napolitanki i čokolade
Kremasti čokoladni kolač s lešnicima
Priprema:
1. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni i namastiti kalup.
2. U tiganju otopiti maslac i 175g čokolade i ostaviti da se ohladi.
3. Smesi dodati žumanca, a kad sve dobro promešate, dodati brašno, usitnjene orahe i ostatak lomljene čokolade.
4. Umutiti belanca da se dobije čvrsti šne te dodati smesi. Uliti u kalup i peći od 35-40 minuta. Ohladiti i izrezati na kocke.
Služiti sa sladoledom od vanile.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net