Start Deserti Čoko-limun torta

Čoko-limun torta

limun torta
Priprema:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, a potom dodati rendanu čokoladu i umešati brašno. Sve sjediniti varjačom.
2. Polovinu smese uliti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, te peći u zagrejanoj rerni na 220 °C oko 10 minuta. Potom rernu smanjiti na 150 °C i peći još 10 minuta.
3. Od preostale smese na isti način ispeći još jednu koru.
4. Nakon toga obe kore poprečno preseći da se dobiju ukupno 4 kore.
5. Margarin penasto ulupati sa šećerom u prahu, pa dodati vanil-šećer i jedno po jedno žumance, neprekidno muteći mikserom.
6. Potom u fil narendati koru i dodati sok od 1 limuna.
7. Šlag posebno ulupati prema uputstvu sa kesice.
8. Filovati na sledeći način: kora, fil, tanki sloj šlaga – sve dok se ne utroši materijal. Tortu dekorisati po želji.

Recept Svetlane Stefanović iz Brestovca
Recept Svetlane Stefanović iz Brestovca