Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja sa šećerom u prahu i vanil-šećerom. Potom dodati isceđeni sok od pomorandže, rendanu koricu pomorandže i gazirani sok (po izboru), te umutiti.
2. Zatim dodati ulje i mutiti još malo, pa na kraju umešati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo, te polako promešati da ne ostanu grudvice.
3. Tepsiju podmazati i posuti brašnom, pa uliti pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25 minuta. Čačkalicom proveriti da li je kolač gotov.
4. Gotov kolač izvaditi iz rerne, malo sacekati, izbockati ga čačkalicom i premazati pekmezom od kajsija.
5. Sačekati da se pekmez malo upije (oko 10 minuta), te premazati još jedan sloj.
6. Čokoladu otopiti sa 2 kašike ulja i preliti kolač.