Start Deserti / Torte i kolači Čoko-vanil Šarlota

Čoko-vanil Šarlota

Clipboard08

Priprema:
Kore:
1. Ulupati 5 belanaca u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera dok se ne dobije čvrsta gusta smesa, a zatim lagano umešati 5 kašika brašna pomešanih sa 4 kašike kakaoa.
3. Na kraju pažljivo umešati sneg od belanaca, lagano sjediniti, pa uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C stepeni oko 20 minuta.
4. Gotovu koru urolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
5. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru. Isto je urolati i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, pa ukuvati razmućen puding.
2. Mešati dok se ne zgusne. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Krem skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Ohlađene kore tanko premazati filom, urolati ih i ostaviti da se dobro ohlade i stegnu.
2. Zatim iseći rolate na debljinu prsta, te obložiti strane i dno okrugle vanglice.
3. Potom na dno staviti malo fila i poređati ”pti ber” keks. Ponovo premazati filom, pa opet keks i tako sve do kraja.
4. Na kraju ”zatvoriti” rolatima i vanglicu odložiti u frižider da prenoći.
5. Sutradan izvrnuti tortu na tacnu za služenje.

Recept Marine Ignjatović iz Mladenovca
Recept Marine
Ignjatović iz
Mladenovca