Start Deserti Čokoladna gnezda sa voćem

Čokoladna gnezda sa voćem

gnezda
Priprema:
1. U odgovarajucoj posudi ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati šecćer u prahu i gustin, te lagano izmešati varjačom.
2. Okrenuti kalup za mafine naopako i svaku drugu izbočinu namazati margarinom, pa filovati snegom od belanaca spiralno u obliku gnezda, pomoću šprica ili kese.
3. Korpice sušiti na 80 °C oko 2 h.
4. Za to vreme otopiti čokoladu za kuvanje na pari, premazati unutrašnjost ispečenih gnezda i ostaviti da se čokolada stegne.
5. Umutiti pavlaku, dodati mlečnu cokoladu otopljenu na pari i mleveni keks, te sve lagano sjediniti.
6. Pripremljenim filom puniti gnezda i ukrasiti ih voćem po želji.

Recept marine Krstić iz Pločica
Recept marine Krstić iz Pločica