Priprema:
1. Listove oblande staviti između dve vlažne krpe da omekšaju.
2. Za to vreme, u šerpi na tihoj vatri zagrejati mleko sa šećerom i jednom štanglom čokolade. Polako mešati dok se svi sastojci ne otope.
3. Zatim u smesu dodati griz i kuvati neprestano mešajući dok se ne zgusne.
4. Skloniti sa šporeta, pa dodati margarin isečen na kockice i promešati. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi (povremeno promešati).
5. Listove oblande izvaditi iz krpa, premazati mlakim filom, pa sa jedne strane poređati čokoladne rolere.
6. Lagano umotati u rolat. Postupak ponoviti i sa drugim listom oblande. 7. Gotove rolate premazati odozgo preostalim filom.
8. Preostalu čokoladu otopiti sa kašičicom ulja, pa preliti preko rolata. Ostaviti ih na hladnom da se dobro stegnu, a onda seći na šnite i poslužiti.