Start Deserti Čokoladna jastuk-torta

Čokoladna jastuk-torta

 Clipboard02

Priprema:
Žele
1. Prokuvati belo vino sa šumskim voćem i šećerom, pa dodati želatin pripremljen po uputstvu.
2. Sačekati da se smesa želira i iseći je na kocke.
Kora
1. Umutiti jaja, dodati šećer, pa mutiti desetak minuta dok masa ne pobeli.
2. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i vodu.
3. Smesu dobro umutiti pa je sipati u papirom obložen pleh i peći na 180 °C oko 35 minuta.
4. Koru ohladiti i iseći na 10 do 12 kriški.
Fil
1. U litru mleka skuvati puding i griz, pa dodati šećer i umućena žumanca. Ostaviti da se fil ohladi.
Finalni postupak
U kalup za tortu asimetrično ređati kore poprskane narandžinim sokom, fil od pudinga i žele od šumskog voća sve dok se ne utroši materijal. Tortu ostaviti da se stegne, pa je prebaciti
na tanjir. Umutiti šne od belanaca, šećera i limunovog sok, ukrasiti tortu i zapeći je na 200 °C minut-dva. Ostaviti je da se hladi u frižderu oko dva sata.

Recept Sanje Gostović iz Inđije
Recept Sanje
Gostović iz Inđije