Priprema:
1. Penasto umutiti žumanca sa 6 kašika šećera. Posebno ulupati belanca sa preostalim šećerom u čvrst šam.
2. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca pa umešati kakao, brašno i mlevene lešnike te polako promešati.
3. Okrugli kalup obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu smesu za koru.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 5 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 150 °C i peći još 15 minuta.
5. Ispečenu koru poprečno preseći na 2 dela.
Fil:
1. Slatku pavlaku kuvati do tačke ključanja, te njome preliti izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.
2. U ohlađeni fil dodati mlevene lešnike i promešati.
3. Prvu koru premazati polovinom fila, preklopiti je drugom korom pa naneti preostali fil.
4. Tortu posuti seckanim lešnicima.