Start Deserti Čokoladna šarlota

Čokoladna šarlota

sarlota
Priprema:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti 7 žumanaca sa 7 kašika šećera, pa dodati pet kašika brašna pomešanih sa 2 kašike kakaoa. Potom lagano varjačom umešati polovinu snega od belanaca.
3. Smesu uliti u podmazan pleh, pa peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta.
4. Na isti način od preostalih sastojaka ispeći još jednu piškotu
5. Gotove kore uviti u vlažne krpe, kao rolate.
6. Kada se kore ohlade, svaku premazati sa po 500 g eurokrema, pa ih odložiti u frižider.
7. U jedan deo mleka umešati puding, šećer i gustin. Preostalo mleko staviti da provri pa ukuvati prethodnu mešavinu. Mešati dok se ne zgusne.
8. Potom u vruć krem dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Krem skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
9. Šlag ulupati prema uputstvu sa kesice.
10. U većoj posudi penasto umutiti margarin, sjediniti ga sa ohladjenim kremom, te umešati još 3 kašike šlaga.
11. Kašiku neskvika pomešati sa 3 dl mleka.

Finalni postupak:
1. Jednu vecu okruglu posudu obložiti alu-folijom, pa rolate iseći na debljinu od 1 cm i njima obložiti posudu. Potom u sredinu sipati malo krema, pa preko posut iseckanim lešnicima.
2. Sipati još malo krema pa poredjati jedan sloj pti ber keksa, prethodno natopljenog u mešavini mleka i neskvika.
3. Postupak zatim ponoviti: fil, lešnik, fil, keks, fil, lešnik, fil, keks, fil, lešnik, fil, keks i na kraju fil. Završiti redjanjem preostalih rolata.
4. Prekriti tortu alu-folijom i staviti u zamrzivač oko 2-3 sata. Ulupati šlag sa preostalom mešavinom mleka i neskvika.
5. Tortu izvaditi iz frižidera i izvrnuti na tacnu. Premazati je preostalim čokoladnim kremom pa dekorisati šlagom.

Recept Monike Sabo iz Bečeja
Recept Monike Sabo iz Bečeja