Priprema:
Kora:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati ulje i na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.
2. Sve lepo sjediniti, pa smesu uliti u okrugli kalup obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
3. Gotovu koru izbosti čačkalicom i poprskati sa 50 ml mleka.
Fil:
1. Žumanca umutiti sa gustinom i malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri sa vanil-šećerom.
2. Zatim ukuvati razmućenu smesu od žumanaca, mešati dok se ne zgusne, pa pred kraj dodati izlomljenu čokoladu. Kada se otopi, skinuti sa vatre i ostaviti krem da se prohladi.
3. Margarin penasto ulupati i sastaviti ga sa smlačenim kremom.
Finalni postupak:
1. Posebno umutiti krem šlag od vanile, a posebno od čokolade sa po 2 dl mleka.
2. Koru vratiti u kalup, pa je premazati polovinom fila. Zatim poređati pti ber keks umočen u mleko i premazati marmeladom od jagoda i na kraju naneti preostali fil.
3. Tortu ostaviti da se dobro stegne u frižideru. Izvaditi je iz kalupa i ukrasiti šlagom od vanile i čokolade.