Priprema:
1. Odvojiti žumanca od belananaca, pa belanca ostaviti u frižider.
2. Uključiti rernu da se zagreje na 170ºC.
3. Čokoladu usitniti, presuti u posudu pogodnu za kuvanje na pari i otopiti. Tokom topljenja čokoladu mešati spatulom kako bi se dobila sjajna i bogata smesa.
4. Otopljenu čokoladu skloniti sa pare i ostaviti da se prohladi.
5. Dodati žumanca i dobro sjediniti smesu.
6. Belanca umutiti da se dobije čvrst šaum.
7. U pripremljenu čokoladu dodavati umućena belanca iz više puta, a svaki put dobro sjediniti smesu da se belanca potpuno povežu sa čokoladom. Mešati spatulom, vodeći računa da smesa ostane prozračna.
8. Kalup prečnika 15 cm sa svih strana obložiti papirom za pečenje i usuti pripremljenu smesu. Kalup par puta, sa male visine, ispustiti na radni deo kako bi se smesa bolje rasporedila i izašli suvišni mehuri vazduha.
9. Peći u ugrejanoj rerni na 170ºC 30-40 minuta.
10. Tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi dok ne postigne sobnu temperaturu.
11. Zatim, izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi na rešetki za hlađenje.
12. Pre služenja posuti šećerom u prahu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net