Start Deserti Čokoladna torta s kokosom

Čokoladna torta s kokosom

Foto: Sonja Pavlović


Priprema: 40 min.

Pečenje: 35 min.

Mrsno jelo


Sastojci:

Za kuglice:

* 250 g krem sira

* 2 žumanceta

* 80 g šećera u prahu

* 1 vanil-šećer

* 3 kašike gustina

* 100 g kokosa

Za koru:

* 4 belanceta

* 100 g čokolade za kuvanje

* 50 g šećera u prahu

* 2 kašike gustina

* 2 kašike kakaoa

* 2 kašike brašna

Za glazuru:

* 100 g čokolade

* 3 kašike pavlake

Za dekoraciju:

* 50 g čokolade

Priprema:
1. Za pripremu kuglica sjediniti krem sir, žumanca, šećer u prahu, vanil-šećer, gustin i kokos. Dobro izmešati sastojke kako bi se dobila ujednačena smesa.
2. Od pripremljene smese oblikovati kuglice veličine oraha. Poslagati ih u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostaviti u frižideru da se stegnu.

3. Posebno pripremiti smesu za koru. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer u prahu. Potom sipati rastopljenu čokoladu, dodati mešavinu gustina, brašna i kakaoa. Polako promešati varjačom da se sastojci sjedine.
4. Tepsiju s kuglicama izvaditi iz frižidera i sipati preko njih masu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

5. Za pripremu glazure čokoladu rastopiti na pari s pavlakom.
6. Prohlađenu glazuru premazati preko ohlađene kore. Odozgo dekorisati rendanom čokoladom.

Recept Sonje Pavlović iz Niša