Sastojci:
1 pakovanje kora za torte
Fil
5 jaja
200 g šećera
2 burbon vanil-šećera
200 g margarina
125 g čokolade za kuvanje
Natapanje kora
150 ml toplog mleka
4 kašike ruma
Dekoracija
100 g oraha
50 g listića kokosovog oraha
malo strugane čokolade
Priprema:
Fil
1. U posudi pogodnoj za kuvanje na pari penasto umutiti cela jaja, dodati šećer, vanil-šećer i sve dobro umutiti da smesa postane kremasta.
2. Zatim, umućena jaja kuvati na pari uz redovno mešanje dok masa ne postane gusta (oko 20 minuta na umerenoj temperaturi).
3. Dodati 100 g usitnjene čokolade za kuvanje i sve dobro promešati da se sastojci sjedine.
4. Zatim, smesu ostaviti sa strane da se ohladi.
5. Posebno, penasto umutiti margarin pa dodati u ohlađen fil i dobro sjediniti.
6. Fil podeliti na tri dela, tako da dva dela budu jednako podeljena a treći posluži za premazivanje i ukrašavanje torte.
Finalni postupak
1. Na tacnu staviti koru i ravnomerno premazati toplim mlekom pomešanim sa malo ruma.
2. Zatim naneti fil i ravnomerno premazati koru. Postupak ponoviti još tri puta.
3. Tortu ukrasiti orasima, listićima kokosovog oraha i struganom čokoladom.