Sastojci:
– 1,5 l mleka
– 100 g čokolade za kuvanje
– 4 pudinga od čokolade
– 10 kašika šećera
– 300 g ”pti ber” keksa
– 2 krem šlaga od vanile
Priprema
1. U odgovarajuću šerpu sipati 1,2 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti ostatak mleka sa praškom za puding od čokolade. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati rendanu čokoladu, izlomljen ”pti ber” keks i polako promešati.
4. U pravougaoni kalup razliti pripremljenu smesu i ostaviti da se ohladi.
5. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati preko ohlađenog kolača i dekorisati po želji.
Uživajte!
D.S.