Sastojci:
Biskvit
250 g brašna
150 ml mleka
1 prašak za pecivo
250 g putera
250 g šećera
1 vanil-šećer
1 pomorandža (kora i sok)
5 jaja
100 g mlečne čokolade
Fil
200 g čokolade za kuvanje
120 g putera
1 jaje (žumance)
40 ml ruma
Priprema:
Testo
1. Penasto umutiti puter sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati naribanu koru i sok pomorandže.
2. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje, pa kada se smesa sjedini dodati brašno prosejano sa praškomm za pecivo. Na kraju dodati mleko i sjediniti sve sastojke.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu, ravnomerno rasporediti i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180ºC.
Čokoladne kocke
Premaz i fil
1. Mlečnu čokoladu rastopiti na pari neposredno pred premazivanje ohlađenog kolača.
2. Čokoladu za kuvanje i puter rastopiti na pari, uz redovno mešanje.
3. Skloniti sa pare i dodati razmućeno žumance, neprekidno muteći kako bi se jaje što bolje sjedinilo sa smesom.
4. Dodati rum i sve dobro promešati, pa ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak
1. Pečenu koru izvaditi iz tepsije, ostaviti da se ohladi pa premazati sa rastopljenom mlečnom čokladom.
2. Sačekati da se čokolada stegne pa premazati pripremljenim filom i ostaviti kolač da se potpuno ohladi.
3. Hladan kolač iseći na kocke i dekorisati po želji.