Sastojci:
za testo
– oko 700 g brašna
– 3,5dcl mleka
– 20g svežeg kvasca
– 4 kašike šećera
– 1/2 ribane korice od limuna
– 1 prstohvat soli
– 2 jajeta
– 1 žumance
ostalo
– 250g Dijamant margarina
– mlečna čokolada
– cimet
– šećer u prahu
– eurokrem
– 1l Dijamant ulja
Priprema
U mlako mleko dodati šećer i kvasac, zatim i ostale sastojke te zamesiti testo. Zaviti testo u foliju i ostaviti 30 minuta u frižideru. Umutiti penasto puter. Razvući testo na radnoj površini u obliku pravougaonika na 5mm debljine. Premazati površinu testa sa 1/4 putera. Zaviti testo u formu knjige. Ostaviti testo 30 minuta u frižideru. Ponovo razvući testo na 5 mm i ponoviti postupak. Tako uradite još 2 puta. Zavijte testo u foliju i ostavite testo preko noći u frižideru. Narednog dana izvadite testo, rastanjite na 1cm debljine i ostavite krofne na toplom sat i po vremena. Pržite u vrelom ulju po 30-45 sekundi sa obe strane. Ostavite krofne da se ocede od viška masnoće. Dekorisite sa otopljenom čokoladom, eurokremom, cimetom i šećerom ili napravite glazuru od šećera u prahu i malo mleka.
Recept Julijane Krstin iz Zrenjanina