Sastojci:
Za koru:
120 g margarina
240 g šećera
150 g čokolade
120 g brašna
1 prašak za pecivo
9 belanaca
Za fil:
9 žumanaca
2 jajeta
150 g šećera
2 kašike ruma
100 g čokolade
130 g margarina
Za posipanje:
100 g čokolade
150 g seckanih oraha
Priprema:
Kora:
1. Penasto umutiti margarin i šećer pa dodati otopljenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg te dodati u čokoladnu smesu i polako promešati varjačom. Pleh veličine 25×35 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu za koru. Peći na 180 ˚C oko 20 min.
Fil:
1. Umutiti žumanca, jaja i šećer pa skuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
2. U ohlađenu smesu dodati umućeni margarin i rum pa izmiksati.
Finalni postupak:
Pečenu koru ravnomerno premazati filom i posuti rendanom čokoladom i orasima.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net