Potrebni sastojci:
Za keksiće
1 ½ šolja omekšalog putera
1 šolja šećera u prahu
1 kašičica vanila kestrakta
3 šolje brašna
Malo soli
Za karamelu:
450g mlečnih karamela
Za čokoladnu glazuru:
2 šolje komadića čokolade
2 kašičice margarina
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 190C. U velikoj posudi mikserom umutite puter i šećer, dodajte vanilu, brašno i so, pa sve dobro promešajte da se sjedini. Testo prebacite na brašnavu površinu i razavaljajte ga na debljinu nešto veću od jedan centimetar. Sa okruglim rezačem ili čašom izrezujte krugove od testa i slažite na pleh koji ste obložili masnim papirom. Pecite 14-16 minuta.
Karamele lagano otopite na pari, a u posebnoj posudi, takođe na pari, otopite čokoladu i margarin.
Na ohlađene keksiće prvo premažite otopljenu karamelu, ostavite da se kratko stvrdne pa premažite čokoladnom glazurom i pustite da se hladi.
Izvor: lifepressmagazin.com