Start Deserti Torte Čokoladni KOLAČ BEZ BRAŠNA od samo TRI SASTOJKA

Čokoladni KOLAČ BEZ BRAŠNA od samo TRI SASTOJKA

Čokoladna torta sa tri sastojka
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 65 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

6 jaja
320 g čokolade za kuvanje
250 g šećera u prahu

Priprema:

1. Odvojiti žumanca od belananaca, pa belanca umutiti u čvrst šaum.
2. Usitnjenu čokoladu otopiti na pari, uz redovno mešanje. Zatim skloniti sa strane i ostaviti da se prohladi.
3. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu pa dodati u otopljenu čokoladu uz neprekidno mućenje.
4. Zatim, polako dodati umućena žumanca iz više puta (mešati ručno).
5. Kalup za torte prečnika 24 cm sa svih strana obložiti papirom za pečenje i usuti pripremljenu smesu. Kalup par puta, sa male visine, ispustiti na radni deo kako bi se smesa bolje rasporedila i izašli suvišni mehuri vazduha.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 170ºC 30-40 minuta.
7. Tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi dok ne postigne sobnu temperaturu.
8. Zatim, izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi na rešetki za hlađenje, pa pre služenja posuti šećerom u prahu.