Sastojci:
Kora
5 jaja
180 g šećera
200 ml ulja
360 g brašna
30 g kakaoa
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
malo ruma
Fil
3 veće jabuke
150 g šećera
100 ml vode
3 kašike ruma
200 g margarina
100 g čokolade
Glazura
100 g čokolade
50 g margarina
2 kašike ulja
Priprema:
Kora
1. U posudi za mešenje sjediniti jaja, šećerom i vanil-šećerom pa dobro umutiti mikserom.
2. Zatim dodati ulje, kakao, malo ruma, mešavinu brašna i praška za pecivo i promešati.
3. Tepsiju veličine 20×30 cm nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 30 min.
4. Ohlađenu koru poprečno preseći napola pa jednu polovinu izmrviti.
Fil
1. Jabuke oljuštiti i iseći na kockice. Zatim ih sjediniti sa vodom, rumom i šećerom pa kuvati dok ne omekšaju.
2. Omekšale jabuke zajedno sa tečnošću u kojoj su se kuvale izmiksati.
3. Dok su još tople, dodati u njih otopljenu čokoladu i margarin. Na kraju dodati izmrvljenu polovinu piškote i promešati.
Finalni postupak
1. Koru premazati pripremljenim filom i ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Zatim, preliti glazurom od čokolade: otopiti na pari čokoladu, margarin i ulje.