Sastojci:
200 g brašna
200 g šećera + 3 kašike
2 kašičice praška za pecivo
300 g čokolade za kuvanje (izlomljene)
6 kašika kakaoa
150 ml ulja + još malo za premazivanje
280 ml pavlake
2 jaja
kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za mafine nauljite ili stavite papirne korpice.
2. U blenderu usitnite čokoladu. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, ulje, 100 ml pavlake, jaja, vanilu i 100 ml vode. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku masu. Masi zatim postepeno dodajte 100 g čokolade i promešajte. Smesu rasporedite u kalupe i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
3. U šerpu stavite ostatak čokolade, pavlaku i tri kašike šećera. Postepeno zagrevajte na umerenoj temperaturi, konstantno mešajući dok se čokolada ne otopi. Ohladite u frižideru dok se ne zgusne dovoljno da može lepo da se nanese na čokoladne mafine.
4. Nafilujte mafine čokoladnim filom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net