Sastojci:
– 4 jajeta
– 4 šoljice šećera
– 2 šoljice mleka
– 3 šoljice Dijamant ulja
– 5 šoljica brašna
– 3 šoljice mlevenih oraha
– 1 prašak za pecivo
– 200g čokolade
– kašika putera
– 3 kašike šećera
– 5 kašika mleka
– džem od kajsija
– 2 kesice šlaga
Priprema:
Umutiti belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Dodati mleko i Dijamant ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo i orasima. Peći u đuveč plehu na 150 stepeni oko 30 min. Kada se ohladi, koru preseći na pola. Jednu polovinu premazati džemom od kajsija pa preklopiti drugom polovinom kore. Kolač iseći na kocke. Svaku kocku premazati čokoladnom glazurom. Ukrasiti šlagom i figuricama od čokolade koje se prave na sledeći način: Čokoladu istopite na pari, pa uz pomoć šprica za filovanje napravite razne oblike na foliji. Ostavite ih u zamrzivaču sat vremena. Pažljivo ih skinite sa folije i ukrasite minjone.
Recept Dragane Skular