Sastojci:
Za tamni fil:
3 dl slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
Za svetli fil:
3 dl slatke pavlake
150 g bele čokolade
1 krem fiks
Za preliv od malina:
150 g malina
2 kašike šećera
1 dl vode
1 kašičica gustina
1 kašika likera od malina
Priprema:
Tamni fil:
1. Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja.
2. Čokoladu za kuvanje izlomiti, a zatim je preliti toplom slatkom pavlakom i mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, a potom mikserom umutiti u finu kremastu smesu.
Svetli fil:
Svetli fil pripremiti na isti način kao i tamni, ali u ohlađenu mešavinu slatke pavlake i bele čokolade dodati krem fiks i dobro umutiti mikserom.
Preliv od malina:
1. Maline izmiksati i ispasirati.
2. Sjediniti ispasirane maline sa šećerom, vodom, gustinom i likerom od malina. Zatim kratko prokuvati da bi se dobio gušći sirup.
Finalni postupak:
1. Uzeti četiri staklene čaše pa u njih naizmenično sipati tamni i svetli fil.
2. Preko čokoladnih filova sipati malo pripremljenog sirupa od malina. Dekorisati po želji i ostaviti u frižideru da se ohladi.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net