Start Deserti Čokoladni snikers

Čokoladni snikers

snikers
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanca. Belanca posebno ulupati u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi ulupati žumanca sa šećerom u prahu, pa sastaviti sa ulupanim margarinom.
3. U smesu od žumanaca dodati mleko i vanil-šećer, a potom umešati i seckanu čokoladu, lešnike i orahe.
4. Nakon toga umešati sneg od belanaca i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
5. Smesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta.
6. Za to vreme na pari otopiti belu čokoladu sa margarinom, pa preliti gotov kolač.
7. Snikers posuti lešnicima i orasima.

Recept Snežane Gavriloviž iz Zaječara
Recept Snežane Gavriloviž iz Zaječara