Start Akcije Dobitnici Pobednički recept nagradne igre “Osvojite kuvar Đenara Kontalda” AkcijeDobitnici Pobednički recept nagradne igre “Osvojite kuvar Đenara Kontalda” Aug 31, 2016 Facebook Twitter Google+ Pinterest WhatsApp 1 of 11 U brašno staviti kockice hladnog margarina, jaje, so i šećer Rukama gnječiti dok testo ne postane grubo mrvičasto, pa postepeno dodavati 3 kašike mleka (jednu po jednu) i zamesiti testo koje se ne lepi za prste. Staviti loptu od testa na providnu foliju, zamotati i staviti u frižider na pola sata da se ohladi. Ohlađeno testo razvući preko papira za pečenje na debljinu od 0,5 cm. 4. Koru dodatno oblikovati rukama, sa stranica skinuti viškove testa i viljuškom izbockati testo. Višak testa može se premesiti, rastanjiti i iskoristiti za dekoraciju. Prebaciti u kalup položeno suprotno od strane na kojoj je rastanjeno i lagano ukloniti papir. Peći oko 25 minuta (dok blago ne porumeni) na 180ºC. Pečeno testo izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi. Žumanca umutiti sa šećerom, pudingom i 50 ml mleka. U šerpici prokuvati 300 ml mleka toliko da provri. Kuvano mleko, u tankom mlazu i uz stalno mešanje, presuti u posudu sa umućenim žumancima a potom vratiti sjedinjenu smesu na ringlu i mešati dok se fil ne zgusne. U toplu smesu dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Kuvani krem pokriti providnom folijom (da se ne uhvati korica) i ostaviti da se potpuno ohladi. 4. U hladan fil dodati 50 g omekšalog margarina i sve dobro izmiksati. Ohladnjenu koru premazati filom. Posuti mlevenim kikirikijem i dekorisati po želji.