Start Deserti Čokoladno Pepa prase

Čokoladno Pepa prase

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
cokoladna
Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi ulupati 6 belanaca sa 160 g šećera u čvrst šam.
2. Potom umešati po 40 g oraha, brašna i prezli. Sjediniti varjačom.
3. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 °C dok ne porumeni.
4. Od preostalog materijala na isti način ispeći još 2 kore.

Fil:
1. U šerpi skuvati mleko i umutit gustin pomešan sa 250 g šećera. Mešati dok se krem ne zgusne, pa skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Za to vreme ulupati žumanca sa 15 kašika šećera i skuvati ih na pari. Ohladiti, pa sjediniti sa skuvanim kremom.
3. Ulupati margarin i sastaviti ga sa filom. U fil dodati lomljenu plazmu i iseckanu mlečnu čokoladu. Sve dobro izmešati.
4. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil, kora, fil, kora, fil. Ukrasiti po želji.

Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja
Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja