Priprema:
1. Svinjske šnicle istanjiti kuhinjskim čekićem, te posuti biberom i posoliti po ukusu.
2. Šargarepu, baburu i beli luk očistiti i sitno iseckati.
3. Zatim iseckati slaninu na kockice i propržiti je.
4. Dodati mleveno meso, prethodno iseckano povrće i ljutu papričicu (po ukusu), a potom doliti malo vode. Sve dinstati oko 5 minuta neprekidno mešajući.
5. Naliti kuvani paradajz i malo vode, te začiniti po ukusu.
6. Poklopiti 9 na tihoj vatri ostaviti da se krčka, povremeno mešajući, dok voda ne ispari, a meso ne omekša.
7. Zatim posuti brašnom i dobro pomešati, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Na kraju dodati izrendani tvrdi sir.
8. Filom premazati rastanjene i začinjene šnicle, uviti ih u rolat, pa pričvrstiti čačkalicom. (Paziti da svuda dobro bude prekriveno filom).
9. Svaki rolat pažljivo uvaljati u brašno, umućena jaja i prezle, a potom opet u jaja i prezle.
10. Peći na dobro zagrejanom ulju oko pola sata i izvaditi na salvetu da upije masnoću.
11. Služiti sa pomfritom i sezonskom salatom.