Sastojci:
– 250 g dimljenih pilećih bataka
– 1 tikvica srednje veličine
– 1 praziluk
– 1 šargarepa
– 60 g pirinča
– 2 kašike gustina
– mešavina začina
– ulje
Priprema
1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i iseći na kockice.
2. Tikvicu oguliti i iseći na krupnije kocke. Praziluk iseckati na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Naliti vodom, a kada proključa, kuvati na umerenoj temperaturi još 20 min. Potom dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.
5. U napola kuvan pirinač dodati tikvice i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mešavinu gustina sa malo vode te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
D.S.