Sastojci:
½ veće glavice kiselog kupusa
400 ml rasola
700 ml vode
300 g dimljenog mesa
1 vrhom puna kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
2 lista lovora
suva ljuta papričica
so, biber
ulje
Priprema:
1. Na malo ugrejanog ulja propržiti brašno, dodati alevu papriku, izlomljenu suvu ljutu papričicu, biber i lovorov list. Sve dobro promešati i kratko propržiti da pusti aromu.
2. U tankom mlazu dodati mešavinu rasola i tople vode, uz neprekidno mešanje pripremljene zaprške.
3. Dodati sitno seckano dimljeno meso i kupus iseckan na sitne kockice ili tračice, promešati i kuvati na umerenoj vatri oko sat vremena.
4. Pred kraj dodati još tečnosti, da čorba ne bude previše gusta i ostaviti da provri.
5. Poslužiti toplo uz dodatak kisele pavlake ili soka od paradajza.