Sastojci:
1 komorač
1 krompir
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
800 ml vode
so, biber
suvi začin
ulje
60 g kisele pavlake
50 g kačkavalja
peršunov list
Priprema:
1. Povrće očistiti i oprati. Komorač iseći na pola, ukloniti drvenkasti deo i iseći na tanke kriške. Krompir iseći namanje kockice. Crni i beli luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja prodinstati crni luk i komorač, pa kada povrće omekša dodati beli luk i krompir. Začiniti prema ukusu i naliti toplom vodom.
3. Kuvati dvadesetak minuta na umerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.
4. Štapnim mikserom usitniti povrće na željenu gustinu (preporučujemo da koji komad povrća ostavite da se oseti pod zubima).
5. Vratiti na vatru i po potrebi dodati još malo tečnosti.
6. Jednu kutlaču čorbice pomešati sa kiselom pavlakom, toliko da nema grudvica, pa lagano i uz neprestano mešanje dodati u čorbu.
7. Skloniti sa vatre i dodatno začiniti, po potrebi.
8. Servirati uz prepečeni hleb ili krutone, posuti rendanim kačkavaljem i seckanim peršunom.