Sastojci:
– 500 g očišćenih lignji
– 1 crni luk
– ulje
– 1 šargarepa
– 2 stabljike celera
– 1 crvena paprika
– 250 g pelata paradajza
– 1 lovorov list
– 3 kašike vorčester sosa
– 1 cm korena đumbira
– mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice.
2. Koren đumbira očistiti i izrendati na sitno rende, stabljike celera iseći na polumesece.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati stabljike celera, đumbir i crvenu papriku, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Dodati očišćene lignje i dinstati ih zajedno sa povrćem 5 min.
5. Sipati 1,2 l vode, dodati izmiksani pelat paradajza, lovorov list i vorčester sos. Kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net